Groepslessen

Inschrijven? 

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je tijdig in om zeker te zijn van je plaats.

Babymassage

Liefdevolle aanraking als basisbehoefte van je baby

Massage is een van de beste manieren om de essentiële behoefte aan lichamelijk contact van je baby te bevredigen. Het is een belangrijke en wezenlijke manier van aandacht geven. Huidcontact speelt een rol bij het bindingsproces, bij sociale en geestelijke ontwikkeling, bij de ontwikkeling van lichaamsfuncties en lichaamsgroei. Het stimuleert de zintuigen en het vermogen tot tederheid. Daarnaast biedt het ook verlichting voor krampjes en ander ongemak.

Je kan als mama en/of papa starten van zodra je baby 6 weken oud is. We bieden een reeks aan in 3 lessen omdat je baby zo geleidelijk kan wennen aan de nieuwe sensaties en indrukken.

  • Les 1: babygym, wiegspelletjes, massage van buik, armen en benen, masseren met deegballetje, badje en relaxatie
  • Les 2: babygym, wiegspelletjes, massage van buik, armen en benen, massage van gezicht en rug, badje en relaxatie
  • Les 3: wandeling in draagdoek met lekkere afsluiter.

Kostprijs: 60 euro (3 lessen). Je kan je enkel voor de volledige reeks inschrijven.

Meebrengen: luiertas, 2 badhanddoeken

Wij zorgen voor: matjes, kussens, badje, massageolie, hapje en drankje, documentje om thuis verder te oefenen

Waar: Huis van Meraki, Jan Davidtsstraat 68, Linden of Wilselsesteenweg 75, Kessel-Lo

Wanneer: vrijdagvoormiddagen van 9u30-10u45.

reeks herfst: 18, 25 november en 2 december 2022 KESSEL-LO

reeks winter: 13, 20 en 27 januari 2023 LINDEN


Zwangerschapsyoga

Contact maken met je baby en voorbereiden op je bevalling

Je kan deelnemen aan deze reeks yogalessen vanaf dat je 14 weken zwanger bent. Het is een 6-lessenreeks waarbij je elke 2 weken een les volgt en de focus op ontspanning ligt. De oefeningen zijn vriendelijk en zacht. Je hebt er geen ervaring voor nodig. Alle houdingen zijn aangepast aan je veranderende lichaam. Daarom kan je de lessen volgen tot op het einde van je zwangerschap. 

Zwangerschapsyoga is goed voor jezelf zorgen, de tijd nemen om te genieten en om contact te maken met je baby. De zorg die je als moeder aan jezelf geeft, geef je ook aan je baby.

Door regelmatig rust te nemen en te ontspannen in deze bijzondere en intense periode van verandering kom je weer op krachten en voed je jezelf en je baby met nieuwe energie. Yoga helpt je om contact te maken met de innerlijke wijsheid om natuurlijk te bevallen. Een bewuste ademhaling biedt een enorme hulp bij de fysieke uitdagingen van je zwangerschap maar ook bij de arbeid, de geboorte en het moederschap. Het brengt rust in zowel je lichaam als geest doordat je fysieke en emotionele spanningen steeds beter kan loslaten.

Als je yoga doet is het fijn om comfortabele kleding te dragen waarin je gemakkelijk kan bewegen. Schoenen heb je niet nodig. We oefenen op blote voeten.

Meebrengen: flesje water, eigen yogamat en dekentje (optioneel)

Kostprijs: 96 euro (6 lessen)

Door Laurence Vrancken, Kundalini-yoga docent

Volgende reeks: on hold o.w.v. bevalling van de docente. Kijk op https://www.huisvanmeraki.be/yoga voor meer aanbod.


Prenatale infosessies online, live en in groep

Handige informatie, up-to-date en to-the-point waar je écht iets aan hebt

Tijdens je zwangerschap ben je, samen met je partner, erg welkom om onze online prenatale infosessies te volgen.

De online infosessies over borstvoeding, arbeid en bevalling en kraamtijd worden gegeven door onze vroedvrouwen, steeds vanuit onze filosofie en met voldoende ruimte voor vraagstelling en bespreking.

Wij reiken jullie kapstokken aan waarmee jullie vol vertrouwen aan de slag kunnen. Kennis en een goede begeleiding zijn cruciaal, maar je eigen buikgevoel kunnen volgen als jonge ouders is minstens even belangrijk.

Borstvoeding: We focussen op de eigenschappen van moedermelk, op wat je kan verwachten de eerste dagen en weken, de praktische aanpak en tips.

Arbeid en bevalling: Van de laatste zwangerschapsweken tot de geboorte van je baby. Hoe verloopt het natuurlijk proces? Welke eigen keuzes kan je maken, het nut van een geboorteplan en wat als het anders loopt? Welke medische interventies bestaan er?

Kraamtijd: We gaan dieper in op de eerste dagen en weken na de bevalling. Wat kan je verwachten, waar denk je best even op voorhand over na, wat hebben jij, je baby en je gezin nodig om een rustige en ontspannen kraamtijd te beleven?

Tijdens onze gatherings - MOMents - gaan we dieper in op de kennis en tips die je meegenomen hebt uit de online workshops.

Meer info en inschrijven: www.huisvanmeraki.be/prenataleinfosessies