Groepslessen

Inschrijven? 

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt! Schrijf je tijdig in om zeker te zijn van je plaats: zwangerschapscursussen, babymassage, pre- en postnatale yoga.


Babymassage

Liefdevolle aanraking als basisbehoefte van je baby

Massage is een van de beste manieren om de essentiële behoefte aan lichamelijk contact van je baby te bevredigen. Het is een belangrijke en wezenlijke manier van aandacht geven. Huidcontact speelt een rol bij het bindingsproces, bij sociale en geestelijke ontwikkeling, bij de ontwikkeling van lichaamsfuncties en lichaamsgroei. Het stimuleert de zintuigen en het vermogen tot tederheid. Daarnaast biedt het ook verlichting voor krampjes en ander ongemak.

Je kan als mama en/of papa starten van zodra je baby 6 weken oud is. We bieden een reeks aan in 3 lessen omdat je baby zo geleidelijk kan wennen aan de nieuwe sensaties en indrukken.

Kostprijs: 75 euro (3 lessen). Je kan liefst enkel voor de volledige reeks inschrijven. Mail ons voor een aangepaste regeling.

Meebrengen: luiertas, 2 badhanddoeken

Wij zorgen voor: matjes, kussens, badje, massageolie, hapje en drankje, documentje om thuis verder te oefenen

Waar: Huis van Meraki, Jan Davidtsstraat 68, Linden of Wilselsesteenweg 75, Kessel-Lo

Wanneer: vrijdagvoormiddagen van 9u30-10u45.


Zwangerschapscursussen online of  live in groep

Handige informatie, up-to-date en to-the-point waar je écht iets aan hebt

Tijdens je zwangerschap ben je, samen met je partner, erg welkom om onze prenatale infosessies te volgen.

De webinars over borstvoeding, arbeid en bevalling en kraamtijd worden gegeven door onze vroedvrouwen, steeds vanuit onze filosofie en met voldoende ruimte voor vraagstelling en bespreking, elke eerste maandag van de maand (bij aankoop van een webinar kan je je tijdsslot kiezen).

Wij reiken jullie kapstokken aan waarmee jullie vol vertrouwen aan de slag kunnen. Kennis en een goede begeleiding zijn cruciaal, maar je eigen buikgevoel kunnen volgen als jonge ouders is minstens even belangrijk.

Borstvoeding: We focussen op de eigenschappen van moedermelk, op wat je kan verwachten de eerste dagen en weken, de praktische aanpak en tips.

Arbeid en bevalling: Van de laatste zwangerschapsweken tot de geboorte van je baby. Hoe verloopt het natuurlijk proces? Welke eigen keuzes kan je maken, het nut van een geboorteplan en wat als het anders loopt? Welke medische interventies bestaan er?

Kraamtijd: We gaan dieper in op de eerste dagen en weken na de bevalling. Wat kan je verwachten, waar denk je best even op voorhand over na, wat hebben jij, je baby en je gezin nodig om een rustige en ontspannen kraamtijd te beleven?

Moments is een een reeks van 5 live gatherings waarin de infosessies verwerkt zitten en we extra inzetten op leren uit ervaring, live, samen met een groep fijne mensen die in dezelfde levensfase zitten als jou.

Meer info en inschrijven: www.huisvanmeraki.be/cursussen


Yoga: zwangerschapsyoga en postnatale yoga

Een zwangerschap geeft je vele geschenken. Eén ervan is het vermogen om dieper te dalen in je lichaam en te luisteren naar wat jij en je kindje nodig hebben.

De reeks zwangerschapsyoga biedt je de mogelijkheid even die tijd te nemen en te ontspannen. Om te verbinden met jezelf en met je kindje. Je kan starten van zodra je zwanger bent. Je leert ademhalingstechnieken die je kan toepassen tijdens de zwangerschap maar ook bij de geboorte. We brengen de focus terug naar je midden, de kern, en oefenen op kracht en dynamiek en leren houdingen aan om tijdens de bevalling te kunnen toepassen. De weg naar je eigen, vrouwelijke kracht.

Docent: Martien Put, vroedvrouw

Inschrijven kan je hier.

Bij deze postnatale yoga ligt de focus op jou als mama. Door de zwangerschap, bevalling en kraamtijd ben je lichamelijk best wel diep gegaan. De veranderingen in jouw leven vormen daarnaast ook een intense ervaring voor je gevoelsleven en je mind. Daarom is het belangrijk om je te verzorgen en voeden met zachte oefeningen, deugddoende relaxatie en gelijkgestemden om je heen. Je baby is bij deze lesjes welkom en wordt betrokken bij de yogahoudingen en ontspanningsoefeningen. Zo kunnen jullie fijn genieten van elkaar, terwijl je aan je postnataal herstel werkt op fysiek én mentaal vlak.

Docent: Martien Put, vroedvrouw

Inschrijven kan je hier.