CORONA

Net als mijn collega-vroedvrouwen en zorgverleners blijf ik de komende weken gewoon aan het werk. Uiteraard neem ik hierbij alle nodige voorzorgsmaatregelen volgens de richtlijnen van de overheid. Dit doe ik om zowel jou als mezelf zo goed mogelijk te beschermen. Schrik niet: standaard zie je me verschijnen met een mondmasker, haarkapje en schort. In het geval dat je besmet bent, komen daar nog een face shield en handschoenen bij.

Het goede nieuws is alvast dat zwangere vrouwen, pas bevallen mama's en hun baby's (indien in goede gezondheid) niet tot de risicogroepen behoren.

Prenatale consultaties

De prenatale consultaties gaan gewoon door. Wel vraag ik om me vooraf te verwittigen indien je verkouden bent of in contact gekomen bent met iemand die ziek is. Ook geldt deze consultatie enkel voor de persoon die zwanger is, dus partner of kinderen zijn hierbij niet aanwezig. Voor 32 weken zwangerschap heb je liefst een maandelijkse medische controle, vanaf 32 weken tweewekelijks

Huisbezoeken

De zorg voor jou en je baby blijven onverminderd doorgaan, sowieso minstens tot en met de 5e dag na de bevalling. Indien aangewezen, zal ik de minder dringende huisbezoeken vervangen door een telefonisch of video-consult. 

Dringende medische vragen

Bij dringende medische vragen gerelateerd aan je zwangerschap of je baby kun je zoals steeds terecht op mijn gsm-nummer of wachtnummer van de Leuvense Vroedvrouwerij.

Workshops worden online workshops

De workshops m.b.t. prenatale voorbereiding, borstvoeding, arbeid en bevalling worden vervangen door online workshops, nog steeds individueel met veel ruimte voor vragen en info op maat. Maak hiervoor gerust een afspraak vanaf 28 weken zwangerschap. De babymassages worden voorlopig uitgesteld, maar ik bekijk of we hierover ook online een groepje kunnen maken! Stel zeker de vraag bij interesse.

Uitleenmateriaal

Wanneer je dringend een kolfapparaat nodig hebt bij thuiskomst, kan ik je nog steeds tijdelijk voorzien van een handkolf of dubbelzijdige elektrische kolf. Hierbij neem ik de gebruikelijke hygiƫnische voorzorgen die altijd gelden.

Wat kan jij doen?

  • Was altijd grondig je handen voor en na de consultatie of het huisbezoek.
  • Zorg er zo mogelijk voor dat er zo weinig mogelijk personen aanwezig zijn in de kamer tijdens de consultatie of het huisbezoek.
  • Ben je verkouden? Of iemand uit je omgeving? Verwittig me vooraf. Dan voorzie ik jou van een mondmasker. 
  • Ben jij of is een van jouw gezinsleden besmet met het Coronavirus of heb je symptomen als koorts, droge hoest, keelpijn of moeilijk ademen? Verwittig me voor de consultatie of het huisbezoek. Dan pas ik mijn materiaal aan.
  • Een apart handdoekje klaarleggen om meteen mijn handen te kunnen wassen bij aankomst, is een gebaar dat enorm geapprecieerd wordt.

Hartelijk dank voor je begrip!